Hvorfor Elsker Mennesker å Danse?

Mennesker har elsket å danse i flere århundrer og vi gjør det fortsatt. Dans er for noen en lidenskap, mens det også bringer mennesker sammen og brukes som underholdning for en rekke anledninger. Det finnes også et hav av ulike dansestiler og former for dans, enten det er formell dansing, hiphop eller salsa for å nevne noen få. Dans brukes også for å uttrykke følelser både i tilfeller hvor man danser hjemme alene når man er i godt humør eller et nygift par som danser brudevals. Mange fester og arrangementer arrangeres også hvor dans er selve grunnlaget for arrangementet, blant annet arrangerer vi ball hvor hele poenget er at man skal danse og ha de gøy. Skal man på et ball er det derimot også flere ting man bør tenke på som å velge en ballkjole og sko som er gode å danse i.

Antrekk for dans

Avhengig av hvilken type dans man skal danse vil ofte antrekket kunne variere mye. Skal man på et ball danser man som sagt i en formell og vakker ballkjole, mens andre typer av dans krever andre antrekk. Noen danser har også helt egne antrekk som henger nøye sammen med hvordan dansen utføres, som for eksempel antrekket man bruker når man danser magedans. Her ville man ikke kunnet utføre samme form for dans om man ikke også har et riktig antrekk som fremhever bevegelsene og gjør dansen gjennomført.

I andre kulturer har man også gjerne forskjellige antrekk avhengig av hvilken type dans det er snakk om å gjennomføre. Mange kulturer har gamle, tradisjonelle danser som har helt unike antrekk, som blant annet vår egne hallingdans hvor man vanligvis er i ført tradisjonelle plagg som har en historisk betydning. For andre sammenhenger trenger man derimot ikke noe spesielt antrekk i det hele tatt og man kan danse i akkurat det man har på seg.

Dans i ulike kulturer

I flere kulturer er også dans helt sentralt for visse arrangementer, høytider og feiringer. I land som Afrika blir dans mye brukt for å ivareta et samhold i grupper og man danser vanligvis flere sammen, fremfor at noen fremfører en dans alene. Mange kulturer har også egne danser som gjennomføres i forbindelse med større feiringer som bryllup eller begravelser. Dans er med andre ord en viktig del av livet til mennesker over hele verden og er en aktivitet som aldri vil komme til å forsvinne. Dans er vanligvis også forbundet med feiringer og godt humør, og det er derfor heller ikke så rart at mennesker elsker å danse.

De siste årene har det også blitt vanlig at det arrangeres flere dansekonkurranser og det finnes mange TV-programmer som går ut på at man konkurrerer om hvem som danser best. I Norge kan vi blant annet nevne programmet Skal Vi Danse som har vært et svært populært program i flere år. So You Think YouCan Dance var også et TV-program ogen konkurranse som var veldig populær og som mange fulgte med på.

Recommended For You