Miten löytää omalle vartalotyypille paras vanhojentanssimekko?

Vanhojentanssimekon ostaminen voi olla haastavaa jos nuori ei tiedä, millaiset vaatteet hänen vartaloaan imartelevat. Nuorena kehon kuva ja oman vartalon tuntemus on vasta kehittymässä, joten oman vartalon parhaita puolia ei ehkä vielä osaa tunnistaa. Sama mekko, joka näyttää upealta parhaan kaverisi päällä, ei välttämättä sinun päälläsi näytä hyvältä. Sen sijaan sinulle saattaa hyvinkin sopia mekko, joka ei toisille sovi. Oikean mekon löytämiseksi kannattaakin pyytää rohkeasti ammattitaitoisen myyjän apua, joka tietää miten kunkin asiakkaan vartalon parhaita puolia voi vaatteilla korostaa ja miten vaatteilla voi luoda itsevarmempaaoloa.

Yleisesti ottaen pienelle ja sirolle vartalotyypille sopii hyvin erilaiset vanhojentanssimekot kuin suurikokoisille vartalotyypeille. Monen vartalotyyppi on normaali eli näiden välimaastossa, mutta kaksi normaalikokoista vartaloa eivät koskaan näytä täysin samoilta. Normaalikokoista on kaikista helpoin löytää sopiva asu, sillä valtaosa mekoista näyttää hyvältä tällä vartalolla. Inspiraatiota kannattaa ensin kauppoihin ryntäämistä etsiä verkkokaupoista kuten JJ’s House, jolla on uskomattoman laaja valikoima juhlavaatteita erikokoisille naisille.

Sirolle ja pienikokoiselle henkilölle sopii hyvin kapeat siluetit, lisää pituutta kroppaan huijaavat leikkaukset ja hillityn leveät helmat. Pienikokoisen henkilön kannattaa välttää tummia värejä, sillä ne tekevät tyylistä raskaan. Kirkkaat värit ovat huomattavasti parempi vaihtoehto, sillä ne herättävät kantajansa eloon. Pienikokoisen kannattaa korostaa yläkroppaansa, sillä näin huomion saa kiinnittymään pois lyhyestä alakropasta. Kevyet kankaat sopivat pienikokoisen päälle, sillä liian raskaat materiaalien tekevät olemuksesta raskaan. Lyhyen henkilön kannattaa ehdottomasti käyttää korkokenkiä pituuden lisäämiseksi, niin mekkoakaan ei tarvitse lyhentää paljon.

Normaalikokoisen henkilön kannattaa korostaa vartalon parhaita kohtia, jotka ovat täysin yksilöllisiä.Mekon väri voi olla joko vaalea, tumma tai värikäs, sillä ongelmana normaalivartaloisella henkilöllä ei ole se, että lopputuloksesta tulisi tummia värejä käyttämällä liian raskas. Suuret helmat, selästä avoin leikkaus, korsettimallinen yläosa tai dekolteen korostaminen sopivat kaikki normaalivartaloiselle. Välttää kannattaa sellaisia mekkoja, jotka luovat leventävän vaikutelman tai jotka ovat todella siron näköisiä, sillä ne tekevät vartalosta tavallista kookkaamman näköisen.

Kookkaamman ja pluskokoisen kannattaa taas kiinnittää katseensa korsettivyötäröisiin mekkoihin, jotka eivät ole dekolteen alueelta liian avoimia tai kiristäviä. Kookkaamman henkilön ei tarvitse tavoitella tyyliä, jossa näyttää pienikokoisemmalta kuin oikeasti on, vaan sen sijaan tavoitteeksi kannattaa pistää oman kropan parhaiden puolien, olipa kyseessä sitten peppu, käsivarret tai vyötärö, korostaminen kauniisti istuvalla mekolla. Pluskokoisen ei missään nimessä kannata antautua liian pieneen mekkoon sen vuoksi, että toiveena on näyttää todellisuutta kapeammalta. Sopivassa mekossa mekon leikkaus luo illuusion pienemmästä vyötäröstä tai lantiosta ilman, että tarvitsee sulloutua liian tiukkaan mekkoon. Tummat värit hoikistavat, mutta jokin kirkkaampi väri saattaa todellisuudessa olla imartelevampi.

Tietysti suosittelemme jokaista nuorta pukeutumaan vanhojen tansseihin omaan unelmiensa mekkoon riippumatta siitä sopiiko se parhaiten omalle kropalle. Vaatteiden on tarkoitus paitsi korostaa omia parhaita puolia myös tuottaa iloa kantajalleen. Jos myyjä suosittelema mekko ei ole mieleisesi, ei sitä kannata pukea päälle vain sen takia, että sillä on pituutta lisäävä tai hoikistava vaikutus. Ammattilaisen vinkkejä ja pukeutumissääntöjä eri vartalomalleille kannattaa kuunnella, mutta ne eivät ole koskaan ainoa tapa pukeutua. Ammattilainen näkee asiakkaan vartalon aivan eri näkökulmista, joten ammattilaisen ei kannata antaa liikaa ohjata päätöksentekoa. Vanhojentanssimekon saa laittaa yllensä vain kerran elämässä, joten mekon kannattaa olla täysin itseä miellyttävä, olipa se omalle vartalotyypille ihanteellisin mekkovalinta tai ei.

Recommended For You